Θρεπτική κρύα σούπα με καρότο και γιαούρτι

Θρεπτική κρύα σούπα με καρότο και γιαούρτι

Μια πεντανόστιμη σούπα, με όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός, η οποία τρώγεται παγωμένη. Υγεία, σιλουέτα, νοστιμιά, καλοκαιρινές γεύσεις, τι άλλο θέλετε;

Υλικά
1 κιλό καρότα
1 σελινόριζα
2 κρεμμύδια
2 πατάτες
4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα γάλα
½ ματσάκι άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά αλεύρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1.Kαθαρίζετε τα λαχανικά, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα.
2.Προσθέτετε το σκόρδο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και τα βράζετε με δύο κούπες νερό.
3.Mόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, τα λιώνετε με ένα πιρούνι, προσέχοντας να μην πολτοποιηθούν εντελώς.
4.Προσθέτετε 1 κούπα γάλα όπου έχετε διαλύσει το αλεύρι, ανακατεύετε και αφήνετε τη σούπα να πάρει μία βράση.
5.Mόλις αποκτήσει πηχτή υφή, την απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το γιαούρτι. Aνακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε κρύα.