Σολομός με λαχανικά

Σολομός με λαχανικά

Καλά τα γλυκά και τα γρήγορα σνακ, αλλά μι σωστή τεμπέλα πρέπει να ξέρει να φτιάχνει και δυο-τρία βασικά και κυρίως υγιεινά πιάτα. Ο φρέσκος σολομός μέσα σε μια «φωλιά» λαχανικών είναι ένα από αυτά. Πολύ απλή συνταγή, γρήγορη και εξαιρετικά υγιεινή, ότι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα, ιδανικό για σωστή δίαιτα.

Υλικά
1 πράσο κομμένο σε μπαστούνια
2 καρότα κομμένα σε μπαστούνια
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μπαστούνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1.2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
4 φιλέτα σολομού (250γρ. το καθένα)
2 κλωνάρια άνηθο
2 κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
1.Σε ένα βαθύ τηγάνι στρώνετε τα λαχανικά (πράσο, καρότα, σέλερι), τα ραντίζετε με ελαιόλαδο και τα σκεπάζετε. Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
2.Προσθέτετε το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
3.Απλώνετε πάνω στα λαχανικά τα φιλέτα του σολομού με την πέτσα προς τα κάτω, να ακουμπά πάνω τους. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα κλωνάρια άνηθου και μαϊντανού. Ραντίζετε με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και σκεπάζετε, αφήνοντας το ψάρι να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.
4.Με μια σπάτουλα μεταφέρετε ένα ένα τα φιλέτα με τα λαχανικά σε ένα πιάτο.
5.Δυναμώνετε τη φωτιά και συμπυκνώνετε τα υγρά του τηγανιού για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού, ανακατεύετε, περιχύνετε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Tips: Αν θέλετε να γίνει πιο παχιά η σάλτσα, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε κομματάκια και εκτός φωτιάς, ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι, με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πυκνώσει.