Σπιτική πίτσα μαργαρίτα

Από τις πιο αγαπημένες και απλές πίτσες, αρέσει σε όλους και δεν χρειάζεται καθόλου κόπο για να φτιαχτεί.

Υλικά
½ δόση ζύμη για πίτσα
6 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο για το ταψί
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβετε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε κυβάκια και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να ρουφήξει τα υγρά.
2. Τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μισό βασιλικό και το σκόρδο. Ανακατεύετε καλά.
3. Ανοίγετε το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35εκ. διάμετρο.
4. Πασπαλίζετε τη λαμαρίνα με το καλαμποκάλευρο και στρώνετε το φύλλο μεσα.
5. Απλώνετε το μείγμα ντομάτας με κουτάλι και πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.
6. Βάζετε τη πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, στη τελευταία σχάρα, και τη ψήνετε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
7. Μόλις τη βγάλετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με τη παρμεζάνα και τον υπόλοιπο βασιλικό.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ