Καραμελωμένα φρούτα στο λεπτό

Ένα από τα πιο υγιεινά αλλά και νόστιμα επιδόρπια που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με ότι φρούτα διαθέτετε στο ψυγείο σας.

Υλικά
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο κρύο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 κομμάτι ξύλο κανέλα
2 γαρίφαλα
2 μήλα κομμένα στα τέσσερα
2 αχλάδια κομμένα στα τέσσερα
2 βανίλιες (φρούτα) καθαρισμένες στα τέσσερα
½ φλ. τσαγιού χυμός μήλο ή πορτοκάλι
4 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
παγωτό βανίλια

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τα φρούτα, αφαιρέστε τη φλούδα και τα κουκούτσια και κόψτε τα στα τέσσερα.
2. Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει, ανακινώντας καλά το τηγάνι για να μη μαυρίσει στις άκρες.
3. Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα, προσθέστε το κρύο βούτυρο και τα μπαχαρικά.
4. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα φρούτα και ανακατέψτε να καραμελώσουν γύρω γύρω.
5. Προσθέστε τον χυμό και το ρούμι. Βράστε για 5 λεπτά και αφήστε τα λίγο να κρυώσουν.
6. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ