Τραγανή μηλόπιτα με νιφάδες βρώμης

Μια πρωτότυπη και πολύ υγιεινή συνταγή για μια από τις πιο εύκολες μηλόπιτες που μπορείτε να φτιάξετε. Όταν κάνει ζέστη, συνοδεύεται εκπληκτικά με μια μπάλα παγωτό καραμέλα, βανίλια ή κανέλα.

Υλικά
¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπας μαύρη ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
½ κούπα και 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 ½ κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
½ κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την μαύρη ζάχαρη, το αλάτι και τις 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο στο μείγμα, και ανακατέψτε καλά, μέχρι το μείγμα να δέσει και να γίνει παχύ.
3. Προσθέστε τις νιφάδες βρώμης και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πλάσετε το μείγμα, μέχρι να σχηματιστούν μεγάλα, υγρά κομμάτια. Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να φτιάξετε τα μήλα.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα μήλα με τον χυμό λεμονιού, τη κανέλα και την υπόλοιπη μισή κούπα της κρυσταλλικής ζάχαρης και ανακατέψτε.
5. Ρίξτε το μείγμα των μήλων σε ένα πυρέξ και καλύψτε το με το μείγμα του αλευριού. Βάλτε το στον φούρνο και ψήστε το μέχρι να χρυσίσει, περίπου για 1 ώρα. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ