Jacket potatoes: Το απόλυτο αγγλικό σνακ με την απίστευτη νοστιμιά

Jacket potatoes: Το απόλυτο αγγλικό σνακ με την απίστευτη νοστιμιά

Μιας και σήμερα σίγουρα θα στηθεί πάρτυ στην Μεγάλη Βρετανία, λόγω του θανάτου της Thatcher, σας δίνουμε την συνταγή για το τέλειο βρετανικό σνακ.

Μην ψαρώνετε με το όνομα. Οι jacket potatoes είναι ουσιαστικά γεμιστές πατάτες, τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε σε δεκάδες παραλλαγές και να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό φαγητό για κάθε ώρα και στιγμή. Είναι από τα πιο διάσημα σνακ στην Αγγλία, ακριβώς γιατί γίνεται πολύ εύκολα, με φτηνά υλικά, και χρειάζεται λίγο χρόνο για να ετοιμαστεί. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και αν θέλετε αυτοσχεδιάστε με τα υλικά για να δημιουργήσετε τη δική σας, ξεχωριστή συνταγή jacket potatoes.

Υλικά
4 μέτριες πατάτες βρασμένες
4 φέτες σαλάμι μπύρας
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
2 κουταλιές βούτυρο ή κρέμα γάλακτος
λίγο μαϊντανό
1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
1 φλιτζάνι διάφορα κίτρινα τυριά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Χωρίστε τις πατάτες στη μέση και με ένα πιρούνι αδειάστε το εσωτερικό τους, βάλτε το σε μια πιατέλα και αλατίστε το. Στη συνέχεια πατήστε το με το πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές.
2. Προσθέστε το σαλάμι, τη γαλοπούλα κομμένη σε κομματάκια, τον μαϊντανό, την πιπεριά, το τυρί και την κρέμα γάλακτος (ή το βούτυρο) και ανακατέψτε καλά.
3. Γεμίστε τις πατάτες με το μείγμα και βάλτε τις σε ένα ταψάκι. Πασπαλίστε τις με λίγο τυρί και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς, μέχρι τα ροδίσουν (30-35 λεπτά).