Πανεύκολη ισπανική ομελέτα με 3 υλικά

Η παραδοσιακή ισπανική τορτίγια δεν έχει μεγάλη διαφορά από την δική μας ομελέτα με πατάτες, όπως και να το κάνουμε όμως το ξένο έχει άλλη γλύκα. Ακολουθήστε την παρακάτω απλή και εύκολη συνταγή για το πεντανόστιμο αυτό ισπανικό πιάτο και βάλτε λίγο καταλανικό αέρα στην κουζίνα σας.

Υλικά
2 πατάτες μέτριου μεγέθους
2 κρεμμύδια μέτριου μεγέθους
4 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, ακαθόριστου σχήματος.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τις πατάτες μέσα έτσι ώστε να απλώνονται όλες και να τηγανίζονται ομοιόμορφα.
3. Μετά από 5 λεπτά ρίχνετε και τα κρεμμύδια με τον ίδιο τρόπο και ανακατεύετε που και που με μια σπάτουλα.
4. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνετε και όταν οι πατάτες και τα κρεμμύδια ψηθούν τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ρίχνετε στα αυγά.
5. Ανακατεύετε, αφαιρείτε λίγο λάδι και ρίχνετε όλο το μείγμα ξανά στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Όταν η μία πλευρά είναι έτοιμη, αναποδογυρίζετε την τορτίγια με τη βοήθεια ενός πιάτου για να τηγανιστεί και από την άλλη.
6. Μόλις είναι έτοιμη, την βάζετε σε ένα πιάτο, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και την σερβίρετε.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ