Η σοκολατένια πουτίγκα των Χριστουγέννων

Η σοκολατένια πουτίγκα των Χριστουγέννων

Μην ακούτε «πουτίγκα» και πάει τα μυαλό σας στο μπελαλίδικο. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή η οποία θα σας δώσει την τέλεια χριστουγεννιάτικη πουτίγκα σοκολάτας, το πλέον γιορτινό γλυκό για αυτή την περίοδο δηλαδή, η οποία και θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας. Τι λέτε, θα την σερβίρετε αύριο;

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2κ.γ. αλάτι
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
6κ.σ. κακάο
1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο (1,5% λιπαρά)
2κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κάψουλα βανίλιας
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό

Εκτέλεση
1.Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και 2κ.σ. κακάο. Έπειτα ρίχνετε το γάλα, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
2.Μοιράζετε το μείγμα σε 4 ατομικά μπολ.
3.Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την καστανή ζάχαρη με το υπόλοιπο κακάο και πασπαλίζετε με το μείγμα την επιφάνεια της κάθε πουτίγκας. Τέλος, ρίχνετε από πάνω το βραστό νερό, χωρίς να ανακατέψετε.
4.Ψήνετε τις πουτίγκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις σερβίρετε (ιδανικά με 1 μπάλα παγωτό βανίλια).