Λαχταριστά muffins με κακάο και πορτοκάλι

Λαχταριστά muffins με κακάο και πορτοκάλι

Φτιάξτε τα πιο αφράτα σοκολατένια muffins για να κεράσετε τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι, γεμάτα γεύσεις και αρώματα που θα τους ενθουσιάσουν. Πως; Με τρία απλά βήματα.

Υλικά
1/2 φλ. κακάο
1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1/4 φλ. βούτυρο
1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. ξινόγαλα
1 αυγό
1 βανίλια
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
1.Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το κακάο και τη βανίλια.
2.Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα προσθέστε το αυγό. Ενώ χτυπάτε, ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι και το ξινόγαλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3.Αλείψτε τα φορμάκια για muffin με βούτυρο, μοιράστε το μείγμα σε όλα και ψήστε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 25 λεπτά.