Αφράτη, λαχταριστή τυρόπιτα σε 2 κινήσεις

Παραδεχτείτε το, δεν μπορείτε να πείτε όχι.

Η ακόλουθη συνταγή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο μια λαχταριστή τυρόπιτα χωρίς φύλλο, αφράτη και μυρωδάτη, όπως ακριβώς θα την έκανε η μαμά σας. Kομμένα τα «ταξίδια» στο πατρικό για να εφοδιαστείτε με την τυρόπιτα της μαμάς, τώρα μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας.

Υλικά
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουταλιά βούτυρο
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
100γρ. γάλα με 1,5% λιπαρά
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ