Μυρωδάτο ψωμί της τεμπέλας

Μυρωδάτο ψωμί της τεμπέλας

Ότι δίαιτα κι αν κάνουμε, το καλό ψωμί ξέρουμε να το εκτιμάμε και να το τιμάμε σε κάθε δυνατή περίσταση. Αν, όμως, μέχρι τώρα πιστεύατε πως για να φτιάξεις το δικό σου, ζυμωτό ψωμί, χρειάζεσαι μια αιωνιότητα και μια ημέρα, έχουμε για εσάς μια συνταγή που θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Έξι υλικά, μεταξύ των οποίων και μπύρα, λίγα λεπτά από τον χρόνο σας και το αφράτο σας ψωμάκι είναι έτοιμο. Φτιάξτε το δικό σας φρατζολάκι και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Υλικά
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
30γρ. ζάχαρη
2κ.γ. δεντρολίβανο ξερό
330ml μπύρα

Εκτέλεση
1.Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
2.Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο.
3.Προσθέτετε τη μπύρα και ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
4.Αδειάζετε τη ζύμη σε μια φόρμα για κέικ που θα έχετε προηγουμένως βουτυρώσει καλά και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
5.Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και το σερβίρετε.