Brownie σε τάρτα

Brownie σε τάρτα

Επιτέλους Παρασκευή! Και μιας και το Σαββατοκύριακο είναι μερικές ώρες μακριά και, απ' ότι φαίνεται, ο καιρός θα μας κάνει τη χάρη να βγούμε καμιά βόλτα, τι καλύτερο από ένα γλυκάκι για να ξεκινήσουμε το διήμερό μας; Αυτή η τάρτα brownie είναι εξαιρετικά απλή, τόσο η βάση όσο και η γέμισή της, και θέλει ελάχιστα, βασικά, υλικά για να φτιαχτεί. Η γεύση της, όμως, είναι ότι ακριβώς χρειάζεται για να ανοίξετε και να κλείσετε ένα υπέροχο ΣΚ.

Υλικά

Για τη βάση
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ. βούτυρο
1 αυγό μεσαίου μεγέθους

Για τη γέμιση
40γρ. βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 βανιλίνη
50γρ. καρύδια

Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τα 60γρ. βούτυρο, προσθέτετε έπειτα το αυγό και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα, μέχρι να γίνει μια ζύμη. Την στρώνετε σε ταρτιέρα και την ψήνετε για 12-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C. Την αφήνετε να κρυώσει.
2.Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180C. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε τα 40γρ. βούτυρο, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τέλος προσθέτετε τα καρύδια και τη βανιλίνη.
3.Απλώνετε το μείγμα πάνω στη ψημένη βάση και ψήνετε την τάρτα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το γύρω-γύρω και το κέντρο να μείνει υγρό. Περιμένετε να κρυώσει για 1 ώρα και σερβίρετε.