Ζεστή σαλάτα με γαρίδες και πατάτες

Ζεστή σαλάτα με γαρίδες και πατάτες

Μιας και κάνει ακόμα κρύο, γιατί να μην δοκιμάσετε να φτιάξετε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη σαλάτα σε ζεστή εκδοχή; Γεμάτη θρεπτικά συστατικά, χρώματα και γεύσεις, η ακόλουθη σαλάτα μάλλον θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας ελαφριά γεύματα.

Υλικά
500γρ, γαρίδες μέτριες ή μεγάλες καθαρισμένες, χωρίς τα κελύφη
2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
4κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1κ.γ. ρίγανη
1/2κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 μέτριο μαρούλι
2κ.σ. χυμό λεμονιού
100γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το τρυφερό πράσινο μέρος
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C, ρίχνετε τις πατάτες σε ένα ταψάκι, τις αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Τις ψήνετε για 15 λεπτά.
2.Στο μεταξύ, ανακατεύετε σε ένα μπολ τις γαρίδες, τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μια κουταλιά ελαιόλαδο.
3.Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτετε το μείγμα με τις γαρίδες, ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
4.Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το κομμένο μαρούλι, το ραντίζετε με τον χυμό του λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
5.Μόλις οι πατάτες και οι γαρίδες είναι έτοιμες, τις ρίχνετε μέσα στη σαλατιέρα, απλώνετε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι. Ανακατεύετε καλά και απολαμβάνετε.