Λαζάνια με λαχανικά

Λαζάνια με λαχανικά

Η συνταγή αυτή έρχεται με ένα τριπλό χτύπημα: Είναι γρήγορη, πολύ υγιεινή και πεντανόστιμη. Μπορείτε να την φτιάξετε οποιαδήποτε στιγμή, να αυτοσχεδιάσετε όσο θέλετε και να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα που θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω χωρίς τον παραμικρό κόπο. Είναι επίσης μια τέλεια λύση για τραπέζι σε φίλους.

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
λαχανικά ό, τι σας βρίσκεται σπίτι (κολοκυθάκια, πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες, μανιτάρια, πιπεριές, μελιτζάνες, καρότα κλπ.)
ανθότυρο
φέτα
1-2 μπάλες μοτσαρέλα σε φέτες ή 1 φλιτζάνι άλλο τυρί που λιώνει τριμμένο
1 αυγό
κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
μυρωδικά (ότι έχετε, βασιλικό, δυόσμο κλπ.)
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1.Πλένετε τα λαχανικά καλά και τα κόβετε σε φέτες. Τα βάζετε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο λάδι και τα ψήνετε στον φούρνο στους 180C μέχρι να μαλακώσουν.
2.Στο μεταξύ, ρίχνετε τα τυριά σε ένα μπολ και τα λιώνετε με ένα πιρούνι. Τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και έπειτα ένα ποτηράκι κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
3.Μόλις τα λαχανικά ψηθούν, απλώνετε μια στρώση στο ταψί, την καλύπτετε με μια στρώση λαζάνια και τέλος απλώνετε το μισό μείγμα των τυριών. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία καλύπτοντας στο τέλος με το υπόλοιπο του μείγματος τυριών και βάζετε το ταψί στον φούρνο στους 180C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ροδοκόκκινη κρούστα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.