Σοκολατένιο κέικ με μήλα

Σοκολατένιο κέικ με μήλα

Μιας και από σήμερα ξεκινά και επίσημα ο ανοιξιάτικος καιρός (σύμφωνα με την ΕΜΥ πάντα) ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας, με κομματάκια φρέσκων μήλων και σοκολατένιο γλάσο είναι ό,τι πρέπει για να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με τον πιο γλυκό τρόπο. Μην σας αποθαρρύνει η περιγραφή του, είναι μια πανεύκολη συνταγή που θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

Υλικά
3 μήλα σκληρά, κομμένα σε κυβάκια
2 αυγά

50γρ. μινέρβα benecol με ελαιόλαδο για μαγείρεμα
1 1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1φλ. άσπρη ζάχαρη

5κ.γ. σκόνη κακάο

1/2φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
1κ.σ. κανέλα

1/2κ.γ. σκόνη γαρύφαλλο
1/2κ.γ. baking powder
1/2φλ. χυμό πορτοκάλι

1/2φλ. μαυροδάφνη ή κόκκινο κρασί ημίγλυκο

Για το γλάσο
250γρ. κουβερτούρα
5κ.σ. γάλα εβαπορέ light
2κ.σ. μινέρβα benecol

2κ.σ. άσπρη ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Βρέξτε τα κυβάκια των μήλων με την μαυροδάφνη και αφήστε τα για 15-20 λεπτά.
2. Χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα ρίξτε το κακάο, τα αρωματικά και το αλεύρι ανακατωμένο με το baking powder.
3. Μόλις δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα, προσθέστε τα καρύδια και τα μήλα, ανακατεύοντας απαλά για να ενσωματωθούν χωρίς να διαλυθούν.
4. Ρίξτε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ (24εκ. διάμετρος) και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά (σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στα πρώτα 20᾽).
5. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο.
6. Ρίχνετε όλα τα υλικά του γλάσου σε ένα μπολ και τα βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
7. Ρίχνετε το γλάσο ομοιόμορφα στο κέικ και το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει. Μόλις σφίξει καλά, σερβίρετε.