«Τριανταφυλλένιο» σορμπέ φράουλας

«Τριανταφυλλένιο» σορμπέ φράουλας

Στην αρχή σε τραβά σα μαγνήτης το λαμπερό, έντονο χρώμα που εντυπωσιάζει. Αμέσως μετά, η δροσερή, γλυκιά και μυρωδάτη γεύση του αναλαμβάνει να σε ταξιδέψει για τα καλά. Το υπέροχο αυτό σορμπέ φράουλας με ροδόνερο είναι το πιο υγιεινό και ονειρεμένο παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε σε μερικά απλά βήματα, και θα σας κρατήσει την καλύτερη παρέα μέσα στο καλοκαίρι, εγγυημένα.

Υλικά
1/3κ. και 1κ.σ. ζάχαρη
500γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες
1 1/2κ.σ. ροδόνερο
2κ.σ. χυμός λεμονιού
1/8κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι μαζί με 1/2 ποτήρι νερό και βάλτε τη να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια αφαιρέστε την από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
2. Στο μεταξύ, λιώστε τις φράουλες στο μπλέντερ, σουρώστε τον «πουρέ» για να φύγουν οι σπόροι και πιέστε τον με μια σπάτουλα για να στραγγίξετε τα υγρά.
3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το σιρόπι της ζάχαρης, τον πουρέ, το ροδόνερο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει καλά (τουλάχιστον 2 ώρες).
4. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και έπειτα βάλτε το στην παγωτομηχανή, όπως υποδεικνύουν οι οδηγίες της. Σερβίρετε, ιδανικά με φρέσκες φράουλες στην άκρη.