Εύκολο και λαχταριστό κοτόπουλο με μανταρίνια

Γωγώ Φούντα
Εύκολο και λαχταριστό κοτόπουλο με μανταρίνια

Μία υπέροχη και πρωτότυπη συνταγή η οποία δε θα πάρει πάνω από 20 λεπτά για να προετοιμάσετε, ενώ το νόστιμο αποτέλεσμα είναι εγγυημένο!

Υλικά για τέσσερις μερίδες:

2 κουτ. του γλυκού σησαμέλαιο
450 γραμμ. άπαχο, χωρίς κόκαλα στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια φρέσκα μανταρίνια σε φέτες, χωρίς το κουκούτσι
1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. της σούπας έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα
2 φλιτζ. στιγμιαίο καστανό ρύζι
1/4 φλιτζ. πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι σε κανονική θερμοκρασία, προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρετε γiα 3 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους. Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε τις φέτες μανταρινιού, την κόκκινη πιπεριά, και τη γλυκόξινη σάλτσα και αφήνετε να σιγοβράσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμη μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά, η σάλτσα να πήξει και οι φέτες μανταρινιού να μαλακώσουν. Στο μεταξύ βάλτε 2 1/4 φλιτζάνια νερό να βράσουν και στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε για 10 λεπτά. Βγάλτε το σκεύος με το κοτόπουλο από τη φωτιά και προσθέστε το πράσινο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε και σερβίρετε μαζί με το ρύζι.