Αφράτα και μοσχομυριστά ψωμάκια κανέλας

Αφράτα και μοσχομυριστά ψωμάκια κανέλας

Είτε για πρωινό, είτε για σνακ, είτε για ό, τι θέλετε, τα ψωμάκια κανέλας ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα «ψιψιψώνια» και μια λιχουδιά που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με κάποια άλλη. Πόσο μάλλον όταν είναι φτιαγμένη από τα χεράκια σας (μην τρομάξετε με την προετοιμασία, μπορεί να έχει κάμποσα βήματα αλλά είναι όλα τους πανεύκολα).

Υλικά
550γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200ml γάλα, χλιαρό
3κ.σ. βούτυρο λιωμένο

1/2φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι

Γέμιση
250γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη

100γρ. βούτυρο

1κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση
1. Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώστε τα μέχρι να μαζευτούν σε μια μπάλα (η ζύμη να είναι λίγο υγρή).
2. Αλευρώστε τον πάγκο σας, βγάλτε τη ζύμη από τον κάδο και ζυμώστε την για 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και να μην κολλάει. Βάλτε την σε ένα αλευρωμένο ή λαδωμένο μπολ, σκεπάστε την και αφήστε την να φουσκώσει για 1-1μιση ώρα.
3. Ενώστε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε τα καλά με ένα κουτάλι.
4. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, αδειάστε την στον πάγκο και ανοίξτε την με έναν πλάστη. Αλείψτε την επιφάνεια με το μείγμα της γέμισης, αφήνοντας ένα μικρό κενό γύρω-γύρω, και τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το ρόλο σε φέτες.
5. Καλύψτε με λαδόκολλα δυο λαμαρίνες, αραδιάστε πάνω τα ψωμάκια κανέλας αφήνοντας κενό ανάμεσά τους και σκεπάστε τα με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε τα 30 λεπτά να φουσκώσουν ξανά.
6. Μόλις είναι έτοιμα, αλείψτε τα με γάλα και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C. Αφήστε τα να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν καλά. Σερβίρετέ τα ζεστά.