Τραγανές quesadillas στο γκριλ με ζαμπόν και μάνγκο

Μείνετε ακίνητοι, μην πάτε πουθενά. Είδατε μάνγκο μαζί με ζαμπόν και τρομάξατε, σωστά; Αν δεν είστε μυημένοι στην εκπληκτική γεύση που προσφέρει το μάνγκο στα φαγητά, και ιδιαίερα στις σαλάτες και τα σάντουιτς, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε μια φορά στη ζωή σας για να καταλάβετε τι χάνετε. Και η ακόλουθη συνταγή για υπέροχες quesadillas που γίνονται μέσα σε 5 λεπτά, είναι μια καλή αρχή.

Υλικά
1/2 κούπα μάνγκο, σε κύβους
4 tortillas ολικής αλέσεως
225γρ. καπνιστό ζαμπόν
1/2 κούπα τυρί queso σε κομματάκια (ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί με ήπια γεύση)
3κ.σ. πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Βάλτε το γκριλ να προθερμαίνεται στους 190C.
2. Μοιράστε από 2 κ.σ. μάνγκο στο μισό μέρος της κάθε τορτίγιας. Από πάνω, προσθέστε το ζαμπόν, το τυρί και τα κρεμμυδάκια και διπλώστε την τορτίγια με το άλλο μισό.
3. Βάλτε τις quesadillas πάνω στο γκριλ,  το οποίο θα έχετε ψεκάσει πρώτα με σπρέι μαγειρικής ή με ελάχιστο ελαιόλαδο, και αφήστε τις να ψηθούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήστε την κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και το τυρί να λιώσει. Κόψτε τις σε 4 κομμάτια την κάθε μία και σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ