Το απόλυτο banana bread που θα λατρέψετε

Είναι ψωμί, είναι και γλυκό, έχει και βιταμίνες φρούτου. Το banana bread, μπανανόψωμο, ας πούμε, ελληνιστί, είναι μια υπέροχη λιχουδιά που έχει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό και όχι άδικα. Είναι κάτι μεταξύ κέικ και αρωματικού ψωμιού και συνοδεύει τέλεια τον πρωινό καφέ, ενώ μπορεί να γίνει και το αγαπημένο σας σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Η παρακάτω συνταγή είναι η εντελώς απλή εκδοχή του, είναι πανεύκολη και θα σας κάνει να «κολλήσετε», εγγυημένα.

Υλικά
1 1/2 κούπες ώριμη μπανάνα, λιωμένη
1/3 κούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
5κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπα λιναρόσπορο
3/4κ.γ. baking soda
1/2κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. κανέλα
1/8κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
λίγο ελαιόλαδο
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
1 1/2κ.γ. γάλα 1%

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C.
2. Αναμείξτε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και χτυπήστε το μείγμα καλά μέχρι να «δέσει».
3. Αναμείξτε το αλεύρι και τα υπόλοιπα 5 υλικά (μέχρι και το μείγμα μπαχαρικών) σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε το μείγμα που θα δημιουργηθεί στο μείγμα της μπανάνας και χτυπήστε τα καλά μέχρι να δέσουν.
4. Ρίξτε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ την οποία θα έχετε αλείψει ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε το στους 170C για 55 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από μέσα.
5. Βγάλτε το ψωμί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει λιγάκι πάνω στη σχάρα. Έπειτα αφαιρέστε το από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
6. Αναμείξτε την άχνη ζάχαρη με το γάλα σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα και καλύψτε με αυτό το ψωμί. Σερβίρετε και απολαύστε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ