Κρεμώδη μακαρονάκια με «όργιο» τυριών

Κρεμώδη μακαρονάκια με «όργιο» τυριών

Το κοφτό μακαρονάκι είναι κλασικό και αγαπημένο φαγητό στην Ελλάδα, κυρίως μαζι με χταπόδι στο φούρνο, όπως και το έχουμε συνηθίσει. Η ακόλουθη συνταγή όμως, λατρεμένη και «τελειοποιημένη» στην Αμερική, θα σας δώσει μια εντελώς νέα ματιά πάνω στο συγκεκριμένο ζυμαρικό και μάλλον θα σας κάνει να βάλετε το σπαγκέτι στην άκρη για πολύ καιρό...

Υλικά
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 2/3 κούπες γάλα 1%
1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/2 κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
5 φέτες έτοιμο τυρί για τοστ, χαμηλό σε λιπαρά
6 κούπες κοφτό μακαρονάκι, βρασμένο (περίπου 3 κούπες άβραστο)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
12 φρυγανιές σε κομματάκια
1κ.σ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
2. Μετρήστε το αλεύρι και βάλτε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει παχύρευστο (περίπου 8 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήστε το μείγμα να σταθεί για 4 λεπτά και έπειτα προσθέστε τα τυριά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίξτε τα μακαρόνια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
4. Ρίξτε το μείγμα σε ένα κεραμικό σκεύος, το οποίο θα έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τις φρυγανιές με το λάδι και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά και καλύψτε με το μείγμα τα μακαρόνια. Ψήστε τα στους 180C για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να κάνουν φυσαλίδες.