Πανεύκολα, αφράτα και «τυρένια» λουκανικοπιτάκια

Πανεύκολα, αφράτα και «τυρένια» λουκανικοπιτάκια

Μιας και ο καιρός αρχίζει, επιτέλους, να χειμωνιάζει, τι καλύτερο από τις συγκεντρώσεις με φίλους στο σπίτι για ταινίες, επιτραπέζια ή απλά ψιλή κουβεντούλα και χαλάρωση με καλή παρέα; Γι᾽ αυτό κι εμείς σας βρήκαμε την τέλεια αλλά και πιο απλή συνταγή για το απόλυτο σνακ «της παρέας». Όλοι αγαπάνε τα λουκανικοπιτάκια, να είστε σίγουροι όμως πως τα συγκεκριμένα θα σας κάνουν βασίλισσα της βραδιάς.

Υλικά
1 πακέτο ζύμη για πίτσα
1 κούπα τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
4 λουκάνικα γαλοπούλας, κομμένα διαγωνίως σε κομματάκια
λίγο ελαιόλαδο
2κ.σ. κέτσαπ
1κ.σ. barbecue sauce
1κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Αλευρώστε μια επιφάνεια και απλώστε τη ζύμη της πίτσας, δημιουργώντας ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Έπειτα χωρίστε το με ένα μαχαίρι σε 4 ορθογώνια, κόβοντας κάθετα, και τέλος κόψτε το κάθε ορθογώνιο διαγώνια στη μέση, ώστε να δημιουργήσετε 8 τριγωνάκια.
3. Μοιράστε τη μοτσαρέλα σε ίσες ποσότητες στα τριγωνάκια ζύμης, στη μέση. Βάλτε 1/2 λουκάνικο στην πλατιά άκρη του κάθε τριγώνου και κυλήστε το να καλυφθεί με τη ζύμη. Πιέστε στο τέλος την άκρη με το δάχτυλό σας για να «κλείσει».
4. Μοιράστε τα λουκανικοπιτάκια σε ένα μεγάλο ταψί που θα έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο, και ψήστε τα για 12 λεπτά στους 200C.
5. Αναμείξτε σε ένα μπολάκι την κέτσαπ, την barbecue sauce και τη μουστάρδα και σερβίρετέ το σαν ντιπ μαζί με τα ζεστά λουκανικοπιτάκια.