Πιπεράτο ρόφημα σοκολάτας

Πιπεράτο ρόφημα σοκολάτας

Για κρύα βράδια, απογεύματα, μεσημέρια, πρωινά, για ακατάσχετες λιγούρες και χαμηλά επίπεδα ζαχάρου, για όταν νιώθετε άσχημα και θέλετε κάτι για παρηγοριά (πολλές αμερικάνικες κομεντί βλέπετε), για όποτε έχετε όρεξη για ένα ζεστό ρόφημα γεμάτο μυρωδιές, γεύσεις και αναμνήσεις, τέλος πάντων, αυτή η συνταγή σας ενδιαφέρει.

Υλικά
1 κιλό γάλα πλήρες
1 κλωναράκι βανίλιας από το οποίο έχετε ξύσει την μέση και χρησιμοποιήσει τους σπόρους
2 ξυλάκια κανέλας
100γραμ. μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
400γραμ. κουβερτούρα λιωμμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση
1.Βάζετε το γάλα, το μέλι, τα μυρωδικά και το πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Μόλις το μίγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη λιωμένη κουβερτούρα.
2.Το αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3.Στην συνέχεια αφαιρείτε την κανέλα και τη βανίλια. Ζεσταίνετε ελαφρά και σερβίρετε σε 6-7 κούπες.

Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour