Η τέλεια πατατόσουπα

Η τέλεια πατατόσουπα

Κρεμώδης, λαχταριστή, πεντανόστιμη, το τέλειο φθινοπωρινό πιάτο ακόμα και για όσους δεν έχουν αδυναμία στις σούπες και, φυσικά, από τις πιο απλές και γρήγορες συνταγές που μπορείτε να βρείτε.

Υλικά
4 πατάτες
2κ.γ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 1/4 κούπα ζωμός κοτόπουλου χωρίς λιπαρά
3κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα 2%
1/4 κούπας sour cream με λίγα λιπαρά
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 λωρίδες μπέικον, κομμένες στη μέση
1/3 κούπας τυρί τσένταρ
4κ.γ. πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι και βάλτε τις στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία (HIGH) για 13 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Κόψτε τις στη μέση και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο.
2. Ενόσω οι πατάτες ψήνονται, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το για 3 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό και ανακατέψτε. Σε ένα μπολάκι αναμείξτε το αλεύρι με μισή κούπα από το γάλα και έπειτα προσθέστε το μείγμα στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο γάλα. Αφήστε το να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά (περίπου 1 λεπτό). Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη sour cream, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας καλά.
3. Απλώστε τις λωρίδες μπέικον σε ένα πιάτο που θα έχετε στρώσει χαρτοπετσέτα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά στο HIGH. Έπειτα κόψτε το σε κομματάκια με τα χέρια.
4. Αφαιρέστε τη φλούδα από τις πατάτες και ρίξτε τις μέσα στο τηγάνι που βρίσκεται η σούπα, λιώνοντάς τις με το πιρούνι. Προσθέστε το τυρί, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το μπέικον και σερβίρετε.