Αφράτα και πεντανόστιμα banana pancakes χωρίς γλουτένη

Αφράτα και πεντανόστιμα banana pancakes χωρίς γλουτένη

Όσο κι αν λατρεύουμε τα pancakes, πόσο μάλλον τα banana pancakes, οι θερμίδες και οι παχυντικές ουσίες που περιέχουν τα κάνουν αυτομάτως απαγορευμένα. Ώσπου έρχεται αυτή η τέλεια gluten free συνταγή και τα αλλάζει όλα!

Υλικά
2 μπανάνες, λιωμένες
1 κούπα ρυζάλευρο
1/2 κούπα αλεύρι από φασόλια (μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα καταστήματα που απευθύνονται σε χορτοφάγους και vegans)
2κ.σ. ζάχαρη
1/2κ.γ. αλάτι
1κ.γ. baking powder
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
3/4 κούπας γάλα αμυγδάλου
2κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

φυτικό έλαιο
2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες (προαιρετικά)
σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα αλεύρια, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder. Προσθέστε στο μείγμα τις λιωμένες μπανάνες, τα αυγά, το γάλα αμυγδάλου και το λιωμλενο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Αν το μείγμα είναι νερουλό, προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας ρυζάλευρο.
2. Λαδώστε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε 3κ.σ. από το μείγμα μέσα και βάλτε 3-4 φέτες μπανάνας πάνω του. Τηγανίστε το μέχρι να εμφανιστούν φουσκαλίτσες στην κορυφή και γίνει ένα συμπαγές pancake και έπειτα γυρίστε το ανάποδα με μια σπάτουλα και τηγανίστε το μέχρι να πάρει χρυσοκαφέ χρώμα. Λαδώστε ξανά το τηγάνι και συνεχίστε έτσι με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρετε τα pancakes ζεστά, συνοδευόμενα αν θέλετε με σιρόπι σφενδάμου και άχνη ζάχαρη.