Σπιτικά, τραγανά τσιπς από αραβική πίτα με σπιτικό ντιπ από κόκκινες πιπεριές

Σπιτικά, τραγανά τσιπς από αραβική πίτα με σπιτικό ντιπ από κόκκινες πιπεριές

Γιατί να αγοράσετε τσιπς, όταν μπορείτε να φτιάξετε τα -πολύ πιο νόστιμα- δικά σας;

Λίγα και απλά υλικά, 3 εύκολα βήματα, και έχετε τα πιο νόστιμα, όσο πρέπει καυτερά και τραγανά τσιπς, φτιαγμένα από τα χεράκια σας. Το μόνο που μένει τώρα, είναι η καλή παρέα για να τα μοιραστείτε!

Υλικά
2 μεγάλες αραβικές πίτες ολικής αλέσεως
1/4κ.γ. αλάτι
ελαιόλαδο
1/4κ.γ. πάπρικα
1 κούπα ψητές κόκκινες πιπεριές από βάζο (τις βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ)
1/4 κούπας ψημένα αμύγδαλα
1κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 1/2κ.γ. κόκκινο ξίδι
1κ.γ. φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2κ.γ. τριμμένο κύμινο
1/8κ.γ. τριμμένο κόκκινη πιπεριά
1/8κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Κόψτε κάθε πίτα σε 16 τριγωνάκια. Κόψτε τις προσεκτικά στη μέση ώστε να φτιάξετε 2 λεπτότερα τριγωνάκια από το κάθε κομμάτι. Απλώστε τα πιτάκια σε μια στρώση σε ένα ταψί, το οποίο θα έχετε λαδώσει ελαφρά. Ραντίστε και τις πίτες με λίγο λάδι. Πασπαλίστε τις 1/8κ.γ. αλάτι και πάπρικα. Ψήστε τις για 6 λεπτά στους 200C μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
3. Ενώ οι πίτες ψήνονται, αναμείξτε στο μπλέντερ τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/8κ.γ. αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Βάλτε το σε ένα μπολ και σερβίρετε μαζί με τα τσιπς.