Καρμπονάρα, αλλιώς

Καρμπονάρα, αλλιώς

Επειδή η καρμπονάρα είναι συνήθως μια μπελαλίδικη συνταγή –για να την φτιάξεις με την κανονική διαδικασία, όχι χρησιμοποιώντας έτοιμα φακελάκια- όλοι όμως την αγαπάμε, βρήκαμε μια συνταγή η οποία είναι εξαιρετικά γρήγορη, απλούστερη και με πολύ λιγότερες θερμίδες από την κλασική καρμπονάρα-ορολωγιακή βόμβα χοληστερίνης. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι.

Υλικά
1 πακέτο λιγκουίνι
6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
250γρ. γιαούρτι
ξερός βασιλικός
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βράζετε τα λιγκουίνι και, μόλις γίνουν, τα σουρώνετε και τα "καίτε" με το βούτυρο.
2. Σε ένα κατσαρολάκι, τσιγαρίζετε στο λάδι και τη γαλοπούλα, κομμένη σε κομματάκια. Μόλις τσιγαριστεί, τη ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι και ανακατεύετε καλά.
3. Βάζετε τα ζυμαρικά σε κάθε πιάτο, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο βασιλικό και προσθέτετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε να πάει παντού και προσθέτετε από πάνω λίγο βασιλικό ακόμα