Το πιο νόστιμο και βελούδινο ρυζόγαλο σε 2 βήματα

Το πιο νόστιμο και βελούδινο ρυζόγαλο σε 2 βήματα

Πιάστε τα κουτάλια!

Από τις πιο κρεμώδεις και νόστιμες συνταγές για ρυζόγαλο που έχουμε δοκιμάσει ποτέ, απλά. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;

Υλικά
3/4 κούπας λευκό ρύζι
2 κούπες γάλα
1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 αβγό, χτυπημένο
2/3 κούπας σταφίδες λευκές (προαιρετικά)
1κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Ρίξτε 1 1/2 κούπα νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το βράσει. Ρίξτε μέσα το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε το να σιγοβράζει για 20 λεπτά μέχρι να γίνει.
2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι αναμείξτε 1 1/2 κούπα από το μαγειρεμένο ρύζι, 1 1/2 κούπα γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεστάνετέ το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες, για 15 με 20 λεπτά. Ρίξτε μέσα το υπόλοιπο γάλα, το χτυπημένο αβγό και τις σταφίδες. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντάς το συνεχώς. Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με κανέλα ή μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.

Tips: αν θέλετε πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, επιλέξτε ρύζι τύπου καρολίνα