Γλυκές, δροσερές, αφράτες: Οι καλύτερες μπάρες λεμονιού

Γλυκές, δροσερές, αφράτες: Οι καλύτερες μπάρες λεμονιού

Ένα τέλειο γλυκάκι για κάθε ώρα.

Θα χρειαστείτε τα πιο απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο για να φτιάξετε αυτές τις υπέροχες, κρεμώδεις μπάρες λεμονιού που γλυκαίνουν χωρίς να λιγώνουν και θα γίνουν η αγαπημένη σας απόλαυση για τις ζεστές μέρες (και όχι μόνο).

Υλικά
1 κούπα βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
1 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 λεμόνια, στυμμένα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τις 2 κούπες αλεύρι και 1/2 κούπα ζάχαρη. Απλώστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πιέστε το καλά στον πάτο. Ψήστε το για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να πάρει χρυσό χρώμα.
3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί την υπόλοιπη 1 1/2 κούπα ζάχαρης και 1/4 κούπας αλεύρι. Προσθέστε τα αβγά και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την ψημμένη κρούστα.
4. Ψήστε για άλλα 20 λεπτά και έπειτα βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει, ώστε να σφίξουν και οι μπάρες. Κόψτε τις σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίστε τις με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.