Φτιάξτε το πιο νόστιμο και γρήγορο σπιτικό σιρόπι σοκολάτας!

Και δεν θα αγοράσετε ποτέ ξανά έτοιμο.

Το σιρόπι σοκολάτας μπορεί να σας χρησιμεύσει σε άπειρα γλυκά, ακόμα και ως γαρνίρισμα σε κάτι εντελώς αναπάντεχο, όπως τσιπς για παράδειγμα (μην κάνετε γκριμάτσες, ξέρουμε πολύ κόσμο που λατρεύει τα τσιπς με σοκολάτα, εμείς δεν κρίνουμε κανέναν). Γιατί λοιπόν να το αγοράζετε κάθε φορά και να μην έχετε το δικό σας, σπιτικό και απολύτως πεντανόστιμο σοκολατένιο σιρόπι;

Υλικά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά
1 κούπα νερό
λίγο αλάτι
1κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση
1. Ρίξτε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε τα καλά και έπειτα προσθέστε το νερό. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλο 1 λεπτό. Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια, ανακατεύοντας. Αφήστε το να κρυώσει.

Tips: Αποθηκεύστε το σε πλαστικά μπουκάλια που μπορείτε να πιέσετε για να το περιχύσετε, και φυλάξτε τα στεγνό, δροσερό χώρο. Είναι ιδανικό για γαρνίρισμα σε μπισκότα, κέικ και ό,τι άλλο θέλετε (τα τσιπς που λέγαμε)

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ