Λαχταριστό κοτόπουλο με λεμόνι και ελιές

Ένα τέλειο μεσογειακό πιάτο με ακαταμάχητη γεύση και αρώματα.

Οι ελιές είναι ένα συστατικό που στην Ελλάδα υπάρχει σε αφθονία και εξαιρετική ποιότητα οπότε και κάθε συνταγή που το περιέχει ως βασικό συστατικό μπορεί να γίνει άψογη από πλευρά υλικών και για αυτό την προτιμάμε. Η συγκεκριμένη είναι σχετικά εύκολη και η νοστιμιά της θα σας ξετρελάνει.

Υλικά
1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
1/2 κούπα ελιές Καλαμών
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Αλείφετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία γκριλιέρα και ψήνετε το κοτόπουλου για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
4. Μεταφέρτε το κοτόπουλο στο φούρνο και το αφήνετε για 15 με 20 λεπτά.
5. Στη γκριλιέρα ψήστε και τα λεμόνια για ένα με δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
6. Βγάλτε το κοτόπουλο και σερβίρετε με τα λεμόνια και τις ελιές.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ