Γιορτινή συνταγή με μοσχαρίσιο συκώτι και μπαλσάμικο ξίδι

Τώρα με τις γιορτές τα κρέατα έχουν την τιμητική τους και αν θέλετε να δώσετε μία πιο γκουρμέ γεύση στο τραπέζι σας η παρακάτω συνταγή είναι η ιδανική. Σερβίρετε το συκώτι σας με λαχανάκια Βρυξελλών.

Υλικά
2 κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώστε το συκώτι και αλευρώστε το.
2. Κάψτε μία κουταλιά βούτυρο και μία λάδι.
3. Βάλτε το συκώτι και τηγανίστε το για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά. Αν είναι λεπτό 2 από κάθε πλευρά είναι αρκετά, αν είναι παχύ θα χρειαστείτε παραπάνω.
4. Χύστε το λάδι από το τηγάνι και ρίξτε το ξίδι.
5. Αφήστε το συκώτι να βράσει στο ξίδι μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.
6. Ρίξτε άλλη μία κουταλιά βούτυρο και αφήστε το συκώτι στη φωτιά για άλλα δύο λεπτά γυρίζοντας το.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ