Καυτερά φιλετάκια αρνιού με ντομάτα και πιπεριές

Καυτερά φιλετάκια αρνιού με ντομάτα και πιπεριές

Μία πρωτότυπη συνταγή για αρνί με βάση τα λαχανικά και το γιαούρτι σε ένα ρόλο έκπληξη... Αν έχετε βαρεθεί τις κλασσικές συνταγές για αρνί και δεν θέλετε άλλο να βλέπετε ψητό στο μενού σας, να μια διαφορετική, φρέσκια συνταγή που θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι τις καυτερές γεύσεις -εξάλλου όλες ξέρουμε πόσο λατρεύουν οι άντρες το τσίλι...

Για 6 άτομα θα χρειαστείτε:

1,5 κιλό φιλέτο αρνιού κομμένο σε κύβους

250γρ. γιαούρτι

2κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη με τα σπόρια της (για μια λιγότερο καυτερή εκδοχή μπορούμε να αφαιρέσουμε τα σπόρια)

2.5γ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

2κουτ. σούπας κάρυ

500γρ. πελτέ ντομάτας

λίγο σαφράν

500γρ. ντοματίνια Σαντορίνης ψιλοκομμένα

αλάτι και μαύρο πιπέρι

1κουτ. σούπας φρέσκο κολίανδρο για γαρνιτούρα

1. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα κομματάκια αρνιού, ανακατεύετε και σκεπάζετε για μία περίπου ώρα. Το κρέας σας θα γίνει πιο γευστικό, μαλακό και θα ψηθεί πιο γρήγορα.

2. Αφού στραγγίξετε το αρνί - και φυλάξτε το γιαούρτι για αργότερα - βάζετε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε τα κομμάτια αρνί και τα αφήνετε μέχρι να σας ροδίσουν από όλες τις μεριές , προσέχοντας μην σας κολλήσουν. Όταν πάρουν χρυσό χρώμα τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στην άκρη.

3.Κόψτε τα δύο από τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και βάλτε τα στο τηγάνι με το λάδι. Κάψτε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά και προσθέστε όλες τις κόκκινες πιπεριές και αφήστε τα για άλλα 5 λεπτά. Βγάλτε τα λαχανικά από το τηγάνι και τοποθετήστε τα στη άκρη όπως πριν.

4.Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι που έχει μείνει και βάλτε το και αυτό στο τηγάνι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τσίλι και τζίντζερ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

5.Στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέστε το κάρυ και τον πελτέ ντομάτας και αφού ανακατέψετε καλά, προσθέστε τα κομμάτια αρνιού και ανακατεύετε πάλι. Βάζετε το μείγμα στο βαθύ τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και τα σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά.

6. Αφού σιγοβράσουν τα υλικά πρόσθετε στο τηγάνι τις πιπεριές με τα κρεμμύδια που είχατε στην άκρη πριν, μαζί με αλάτι, πιπέρι, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια Σαντορίνης και το σαφράν. Τα μαγειρεύετε σε κανονική φωτιά για 15 λεπτά. Μπορεί να ήταν μια μεγάλη προετοιμασία αλλά το φαγητό είναι έτοιμο, νόστιμο και σας περιμένει να το σερβίρετε.