Ρουμελιώτικο Χυλοπιτάκι με αρνί

Ρουμελιώτικο Χυλοπιτάκι με αρνί

Υλικά

500γρ. Χυλοπιτάκι
500γρ. κρέας αρνιού
½ ποτηράκι ελαιόλαδο
½ κγ κοφτό κανέλα
½ κγ κοφτό μπαχάρι
½ κγ κοφτό μοσχοκάρυδο
2 κγ πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση

Αρχίστε ανακατεύοντας τα μπαχαρικά σε ένα μπωλ. Στη συνέχεια κόβετε το κρέας σε μερίδες και το σωτάρετε στο ελαιόλαδο.

Προσθέτετε τα μπαχαρικά, τον πελτέ ντομάτας και 8 ποτήρια ζεστό νερό. Βράζετε για 40'. Μεταφέρετε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ και τα βάζετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 C.

Όταν πάρει βράση, ρίχνετε το χυλοπιτάκι και σβήνετε τον φούρνο. Μετά από 10' βγάζετε το ταψί και σερβίρετε, πασπαλίζοντας (αν θέλετε) με μυζήθρα.