Γιουβαρλάκια με αγκινάρες

Γιουβαρλάκια με αγκινάρες

Υπέροχα, λαχταριστά γιουβαρλάκια, με μια μικρή παραλλαγή

Υλικά

1 κιλό κιμά βόειο
2 κσ ρύζι καρολίνα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κρόκοι αβγών
Χυμός ενός μέτριου λεμονιού
1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένος
2 ασπράδια αβγών
7-8 καρδιές αγκινάρας
Αλάτι
Πιπέρι

3 κσ ελαιόλαδο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κσ άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι, και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Βάζετε στο ψυγείο το μείγμα για περίπου 1 ώρα για να σφίξει.
Στη συνέχεια, πλάθετε το μείγμα μπαλάκια μετρίου μεγέθους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο για 3-5 λεπτά. Προσθέτετε τις καρδιές αγκινάρας (κομμένες στα δύο αν είναι μεγάλες) και τις σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα γιουβαρλάκια και τα τσιγαρίζετε λίγο ακόμα γυρίζοντας τα προσεκτικά να μη μας διαλυθούν.

Προσθέτετε 1 λίτρο ζεστό νερό τόσο που μόλις να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια και τις αγκινάρες και σιγοβράζετε για 25 λεπτά.
Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αβγών μαζί με το μισό χυμό λεμονιού και όταν τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα, παίρνετε λίγο ζεστό ζουμί από τα γιουβαρλάκια και το ανακατεύετε με το αυγολέμονο, χτυπώντας το συνέχεια ώστε να μην σας «κόψει».

Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινείτε ελαφρά, με την κατσαρόλα. Δεν το ζεσταίνετε ξανά γιατί θα βράσει και θα κόψει.