Απίστευτα (και υγιεινά) μπέργκερ με ρολό κιμά

Απίστευτα (και υγιεινά) μπέργκερ με ρολό κιμά

Μια τέλεια συνταγή για σπιτικά μπέργκερ, ιδανική για να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε όλα τα λαχανικά που χρειάζονται με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο (και χωρίς γκρίνιες).

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 1/2κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
2 πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 αυγά
1/4 κούπας κομματάκια ψωμί (κόρα)
1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι
2κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1κ.γ. σάλτσα ναπολιτάνα (έτοιμη από το σούπερ μάρκετ)
1 κούπα BBQ σος
12 φετούλες μπαγκέτας (ή 2 μπαγκέτες), ψημένες
12 φέτες τυρί τσένταρ

Εκτέλεση
1. Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά και κάντε τα πουρέ στο μπλέντερ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τον κιμά με τον πουρέ των λαχανικών, τα αυγά, το ψωμί, το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα ναπολιτάνα. Ανακατέψτε καλά μέχρι όλα τα υλικά να αναμειχθούν στην εντέλεια. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και καταψύξτε το για περίπου 3 ώρες (ή όλο το βράδυ).
3. Όταν είστε έτοιμοι για να μαγειρέψετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Βγάλτε τον κιμά από τη φόρμα με ένα μικρό μαχαίρι και βάλτε το ανάποδα σε ένα ταψί, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε τον στην κορυφή με την BBQ σος και ψήστε τον για περίπου 1 ώρα. Αφαιρέστε όλο το περιττό λίπος και αφήστε τον να «σταθεί» για 10-15 λεπτά πριν τον σερβίρετε.

Tips: Μπορείτε να φτιάξετε 12 μπέργκερς με αυτήν την ποσότητα κιμά, συνδυάζοντάς τον ιδανικά με μια φέτα τυρί τσένταρ στο κάθε σάντουιτς και, προαιρετικά, μια φέτα ντομάτας.