Ζουμερό στήθος κοτόπουλου με τέλεια σάλτσα μανιταριών

Ζουμερό στήθος κοτόπουλου με τέλεια σάλτσα μανιταριών

Και καλό φθινόπωρο!

Όχι όχι, δεν θα αρχίσουμε ακόμα τα «καλό χειμώνα», είναι πολύ νωρίς άλλωστε, αλλά λέμε να ξεκινήσουμε τον Σεπτέμβριο δυναμικά και με το λαχταριστό πιάτο που του αξίζει.

Υλικά
3κ.σ. βούτυρο
1/2 κούπα ψιλοκομμένα ασκαλώνια
1 κονσέρβα μανιτάρια, όχι πολύ ψιλοκομμένα
1κ.γ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
3κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα τα ασκαλώνια και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό και σοτάρετε για 5-10 λεπτά ακόμα, μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε, ξύνοντας το τηγάνι με την κουτάλα για να μην κολλήσει τίποτα στον πάτο.
2. Προσθέστε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος. Αφήστε το να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε το μέχρι η σάλτσα να δέσει καλά (περίπου 10 λεπτά).
3. Όσο η σάλτσα «δένει», ζεστάνετε λάδι σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τα στήθη κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές και βάλτε τα στο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα.
4. Ρίξτε το φασκόμηλο στη σάλτσα, αλατοπιπερώστε όσο επιθυμείτε, ανακατέψτε καλά και περιχύστε με την σάλτσα το κοτόπουλο. Έτοιμοι για σερβίρισμα!