Κοτόπουλο πικάντικο με σαφράν

Κοτόπουλο πικάντικο με σαφράν

Κοτόπουλο μαγειρεύεται με σαφράν, κονιάκ και μυρωδικά και παίρνει μια υπέροχη γεύση με τις οδηγίες του chef Δημήτρη Νίκολη.

Ο chef Δημήτρης Νίκολης σας προτείνει να συνδυάσετε το κοκκινιστό κοτόπουλο με σαφράν σε μια υπέροχη εκδοχή.

Υλικά
1 κοτόπουλο (1 και 1/2 κιλό περίπου)
400 γραμμάρια τομάτες (αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες)
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
2 ποτηράκια κονιάκ
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
2 μέτρια κρεμμύδια (ξερά, ψιλοκομμένα)
1 «καρφάκι» γαρίφαλο
1 πρέζα σαφράν σε σκόνη
Βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόψτε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες και βάλτε το σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και ένα φλιτζανάκι νερό. Σκεπάστε τα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου.
2. Προσθέστε τις τομάτες, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το γαρίφαλο, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να βράσουν όλα μαζί για μισή ώρα ακόμα.
3. Περί τα 15 λεπτά πριν απομακρύνετε το σκεύος σας από τη φωτιά, προσθέστε το κονιάκ και το σαφράν και συνεχίστε το μαγείρεμα με σκεπασμένο τηγάνι, μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό.
4. Σερβίρετε το κρέας σε μία πιατέλα γαρνίροντας με τη σάλτσα του.