Το τέλειο κοτόπουλο με λευκή, κρεμώδη σούπα από άγριο ρύζι

Το τέλειο κοτόπουλο με λευκή, κρεμώδη σούπα από άγριο ρύζι

Ας κακομάθετε λίγο τον εαυτό σας.

Καλά τα γρήγορα γεύματα που τρώμε κάθε μέρα, αλλά αξίζουμε και ένα πλούσιο, χορταστικό, κανονικό φαγητό μέσα στην εβδομάδα, σωστά; Πόσο μάλλον αν γίνεται το ίδιο γρήγορα! Το κοτοπουλάκι της συνταγής παρακάτω θα σας τρελάνει, για να έρθει μετά η σούπα και να σας αποτελειώσει.

Υλικά
4 κούπες ζωμός κοτόπουλου
2 κούπες νερό
2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα, σε λωρίδες
1 πακέτο μακρύκοκκο άγριο ρύζι
1/2κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα βούτυρο
2 κούπες κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το ζωμό, το νερό και το κοτόπουλο. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και έπειτα ρίξτε μέσα το ρύζι. Καλύψτε με το καπάκι και βγάλτε το από τη φωτιά.
2. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο τηγάνι με κουταλιές και χαμηλώστε τη φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει. Ρίξτε μέσα την κρέμα γάλακτος, λίγη λίγη, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει ένα απαλό, αφράτο μείγμα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
3. Ρίξτε τη σάλτσα μέσα στο ζωμό με το κοτόπουλο και το ρύζι. Μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και να δέσουν μεταξύ τους όλα τα υλικά, περίπου για 10-15 λεπτά.