Το Παγκόσμιο Κύπελλο «σηκώνει» burgers! Και έχουμε την τέλεια συνταγή!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο «σηκώνει» burgers! Και έχουμε την τέλεια συνταγή!

Ζουμερό, πεντανόστιμο και... αφιερωμένο στην Εθνική μας! 

Σήμερα παίζει η Εθνική και τη στηρίζουμε δυνατά! Και επειδή τα αγόρια πάμε στοιχημα πως έχουν ήδη βαρεθεί να την περνάνε με πιτσες και σουβλάκια μπροστά στην τηλεόραση, σας έχουμε την τέλεια συνταγή για σπιτικά burgers την οποία μας έστειλε η Hellmann's, τη δοκιμάσαμε ήδη και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο!

Εμείς εδω θα σας δώσουμε τη συνταγή για την ελληνική εκδοχή του burger όμως στο site www.letsbbq.gr θα βρείτε πολλές απολαυστικές συνταγές Hellmann's για burgers εμπνευσμένα από τις χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Και μάλιστα, η Hellmann's τρέχει και έναν διαγωνισμό στη σελίδα της στο facebook όπου καλεί τους fans της να προβλέψουν ποιο Εθνικό burger θα είναι ο νικητής της κάθε αναμέτρησης! Όσοι πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους, διεκδικούν προϊόντα της Hellmann's για burgers!

Υλικά

4 ψωμάκια για BURGER
4 φέτες κασέρι Τρικάλων
4 φέτες απάκι Κρήτης
4 φέτες τομάτα
4 φέτες πιπεριά Φλωρίνης
4 μαρουλόφυλλα
750g μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κρεμμύδι
1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann's Mild

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
100g τριμμένη φρυγανιά
Αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη
3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann's Real
3 κ.σ. Hellmann's Dressing μέλι- μουστάρδα

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά τις φέτες από το απάκι.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα Hellmann's Mild, το μαϊντανό, το αυγό, τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά, και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 10΄.
3. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια και ψήνουμε στο γκριλ.
4. Κόβουμε στη μέση και ψήνουμε τα ψωμάκια.
5. Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα Hellmann's Real και το Hellmann's Dressing μέλι και μουστάρδα.
6. Αλείφουμε τα ψωμάκια με τη σος και τοποθετούμε το μαρούλι, την τομάτα, τα ψημένα μπιφτέκια, το κασέρι, το απάκι και την πιπεριά Φλωρίνης.
7. Γαρνίρουμε με τηγανιτές πατάτες από τη Νάξο