Tips για να «βγαίνουν» οι τηγανιτές πατάτες νόστιμες και πολύ τραγανές!

Tips για να «βγαίνουν» οι τηγανιτές πατάτες νόστιμες και πολύ τραγανές!

Γιατί έχουν και αυτές τα... μυστικά τους

Οι τηγανιτές πατάτες δε θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο απόλυτος διατροφικός πειρασμός για τις περισσότερες από εμάς. Είναι πεντανόστιμες, συνδυάζονται άψογα με όλα αλλά δυστυχώς... παχαίνουν!


Μια στο τόσο βέβαια, μπορούμε να κακομαθαίνουμε τον εαυτό μας και να του επιτρέπουμε να τις καταναλώνει. Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς θα φτιάξουμε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες τηγανιτές:

c RC 3236 sq Oven-Fries-with-Herbs-and-Pecorino SQ 49037


- Η επιλογή της... σωστής πατάτας είναι πολύ βασική. Προτιμάμε, λοιπόν, τις πατάτες με σφιχτή σάρκα.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρές λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Όλες θα πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο πάχος και σχήμα.
- Το ιδανικο λάδι για τηγάνισμα είναι το ηλιέλαιο ή το καλαμποκέλαιο. Για ένα όμως πιο υγιεινό αποτέλεσμα προτιμάμε το ελαιόλαδο.
- Αφού τις κόψουμε τις ρίχνουμε σε ένα μπολ το οποίο πρώτα θα έχουμε γεμίσει με κρύο αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε εκεί για περίπου μισή ώρα.
- Έπειτα τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας και -αφού το λάδι στο τηγάνι έχει κάψει- τις ρίχνουμε μέσα σε αυτό.
- Τις αφήνουμε να τηγανιστούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Αφού απορροφηθεί το λάδι τους τις ξαναρίχνουμε πάλι στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε πάλι σε νέο απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζουμε και τις απολαμβάνουμε!