Πιπεριές στο φούρνο για το ριζότο σας

Ένα τέλειο συνοδευτικό για το ρύζι είναι οι ζουμερές πιπεριές με μπαχάρια. Γιατί δεν είναι μόνο οι Κινέζοι εξπέρ στο ριζότο με πιπεριές, μπορείτε και εσείς ακόμα και αν δεν διαθέτετε γουόκ στην κουζίνα σας, να κάνετε το πιο ζουμερό και νόστιμο ριζότο.

Υλικά

15 γλυκές πιπεριές διαφόρων χρωμάτων

2 κόκκινες καυτερές πιπεριές

½ κούπα κουκουνάρι

2 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

4 μέτρια κρεμμύδια2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 κουτ. σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι

4 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο1 κούπα ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι

1 κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

1.Πρεοθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβετε κατά μήκος. Κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα τοποθετείτε όλα σε ένα ταψί.

2.Προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το τυρί, το κουκουνάρι, το κόκκινο πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και ½ ποτήρι ζεστό νερό. Τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να κρατήσουν το ζουμί τους.

3.Σερβίρονται ζεστά με σπυρωτό ρύζι.

Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ