Δυναμωτικό σπανακόρυζο

Δυναμωτικό σπανακόρυζο

Αν ο Ποπάυ ήξετε πολύ καλά ποιο είναι το φαγητό που του έδινε δύναμη να αντέξει ολόκληρη την μέρα γιατί να τον αμφισβητήσουμε;
Άλλωστε το σπανακόρυζο δεν είναι απλά θρεπτικό αλλά και πού νόστιμο και αν του δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία θα δεις γιατί ο αγαπητός παιδικός ήρωας είχε τόσο δίκιο.
Η συνταγή είναι απλή και μπορείτε να συνοδεύσετε το σπανακόρυζό σας με ψητά φιλέτα κοτόπουλου ή λίγη φετούλα για να νοστιμίσει ακόμα περισσότερο.


Υλικά
1 κιλό σπανάκι
½ κούπα ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κούπες νερό
1 κούπα ρύζι
Χυμό από 2 λεμόνια
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
1. Βάζετε το σπανάκι σε βραστό νερό και το ζεματίζετε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζετε και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
2. Ζεστένεται σε μία κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια βάζετε και τα πράσινα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σπανάκι και τα τσιγαρίζετε μερικά λεπτά όλα μαζί.
3. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το νερό και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτετε το ρύζι. Το ανακατεύετε και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει μαλακό το ρύζι. Λίγο πριν το απομακρύνετε από την φωτιά προσθέτετε τον χυμό από τα λεμόνια.