Κεράστε τους φίλους σας γευστικά παντζάρια με σος από γιαούρτι και θυμάρι

Στη γαστρονομία τα tapas ή τα amuse bouche, είναι φαγητά που σερβίρονται σε μικρές μπουκιές για να ικανοποιούν γευστικά τον ουρανίσκο. Η συνταγή με τα παντζάρι θα αποζημιώσει εσάς και τους φίλους σας.

Υλικά
2 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
6 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο, φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας κατσικίσιο τυρί
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
1. Φτιάξτε τα παντζάρια στον ατμό ή στην κατσαρόλα για πριν τα κόψετε σε κύβους. Θέλουν περίπου 15 με 20 λεπτά για να μαγειρευτούν σωστά.
2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το τυρί, το γιαούρτι, το θυμάρι και ρίξτε αλατοπίπερο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
3. Τσιγαρίστε το σκόρδο στο λάδι και ρίξτε τους κύβους του παντζαριού για δύο με τρία λεπτά.
4. Κλείστε τη φωτιά και σβήστε με το χυμό λεμονιού.
5. Σερβίρετε τα παντζάρια σε μεγάλα κουτάλια με λίγο από τη σος γιαουρτιού με θυμάρι που έχετε φτιάξει.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ