Οι τηγανιτές πατάτες, αλλιώς: Απίθανες γλυκοπατάτες φούρνου

Δεν θα πιστεύετε στο... στόμα σας.

Οι τηγανιτές πατάτες ήταν, είναι και θα είναι το πιο αγαπημένο φαγητό όλων. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να πειραματιστούμε μαζί τους, ειδικά αν η νέα εκδοχή είναι πολύ πιο υγιεινή και εξίσου, αν όχι περισσότερο, απολαυστική!

Υλικά
5 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτά sticks
1,5 κ.σ. ελαιόλαδo
2,5 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/4 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220C.
2. Ρίξτε μισή κουταλιά λάδι σε δύο λεπτά ταψιά.
3. Σε ένα μπολ ρίξτε το λάδι και τις πατάτες. Προσθέστε το αλάτι, την πάπρικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατέψτε με τα χέρια σας.
5. Απλώστε τις πατάτες στο ταψί και προσέξτε να μην είναι συνωστισμένες γιατί έτσι δεν θα ψηθούν παντού και δεν θα γίνουν τραγανές.
6. Ψήστε τις για περίπου 20 λεπτά και προς το τέλος του ψησίματος αυξήστε τη θερμοκρασία για να γίνουν τραγανές και να πάρουν το σωστό χρώμα.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ