Σκανδιναβικός μεζές: Πατάτες με ζάχαρη από τη Δανία

Ποια από εσάς δεν έχει βαρεθεί πια τις απλές τηγανίτες πατάτες; Όλες; Το περιμέναμε για αυτό σας προτείνουμε μία συνταγή από τη Δανία που θα δώσει ενδιαφέρον και σε ένα απλό πιάτο. Δοκιμάστε το άφοβα.

Υλικά
700 γρ. μικρές πατάτες
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση
1. Πλύντε καλά τις πατάτες και βράστε τες με φλούδα τους για 20 λεπτά.
2. Βγάλτε από το τηγάνι και όταν κρυώσουν ξεφλουδίστε τες.
3. Σε ένα τηγάνι λιώστε τη ζάχαρη και μετά προσθέστε το βούτυρο.
4. Ξεπλύντε τις πατάτες στο κρύο νερό και ρίξτε τες στο τηγάνι.
5. Αφήστε τες για δέκα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ