Σκανδιναβικός μεζές: Πατάτες με ζάχαρη από τη Δανία

Ποια από εσάς δεν έχει βαρεθεί πια τις απλές τηγανίτες πατάτες; Όλες; Το περιμέναμε για αυτό σας προτείνουμε μία συνταγή από τη Δανία που θα δώσει ενδιαφέρον και σε ένα απλό πιάτο. Δοκιμάστε το άφοβα.

Υλικά
700 γρ. μικρές πατάτες
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση
1. Πλύντε καλά τις πατάτες και βράστε τες με φλούδα τους για 20 λεπτά.
2. Βγάλτε από το τηγάνι και όταν κρυώσουν ξεφλουδίστε τες.
3. Σε ένα τηγάνι λιώστε τη ζάχαρη και μετά προσθέστε το βούτυρο.
4. Ξεπλύντε τις πατάτες στο κρύο νερό και ρίξτε τες στο τηγάνι.
5. Αφήστε τες για δέκα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ