Μελιτζάνες με παρμεζάνα

Μελιτζάνες με παρμεζάνα

Με την παρουσία της παρμεζάνας και της μοτσαρέλας, οι κλασικές κοκκινιστές μελιτζάνες κοιτούν προς τη γειτονική Ιταλία


Υλικά

4 μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος, σε φέτες πάχους λίγων χιλιοστών
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μούλτι
6 κουτ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κουτ. βούτυρο
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι



Εκτέλεση

1. Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε τις για μια ώρα να ξεπικρίσουν.
2. Στο μεταξύ ρίξτε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα με αλάτι και πιπέρι και αφήστε τις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Προς το τέλος προσθέστε τον φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο.
3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και στεγνώστε τις καλά με απορροφητικό χαρτί.
4. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περάστε τις μελιτζάνες, τηγανίζοντας και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά
5. Πάρτε ένα πυρέξ, απλώστε λίγη σάλτσα ντομάτας στον πάτο του και καλύψτε τον με φέτες μελιτζάνας, φροντίζοντας ώστε να ακουμπάνε καλά η μια την άλλη. Ρίξτε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και μερικά κυβάκια μοτσαρέλα, λίγα φύλλα βασιλικού και 2-3 κουταλιές από το χτυπημένο αυγό σε όλη την επιφάνεια.
6. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο, τελειώνοντας με μια στρώση μελιτζάνες, πάνω από το οποίο θα απλώσετε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα.
7. Ρίξτε το βούτυρο στην επιφάνεια και ψήστε το για 30 λεπτά. Σερβίρεται και κρύο.