Μεγάλη Τετάρτη ετοιμάζουμε: Γεμιστές πιπεριές με αρωματικό ρύζι,ελιές, λιαστές ντομάτες και πέστο με φυστίκι Αιγίνης

Μεγάλη Τετάρτη ετοιμάζουμε: Γεμιστές πιπεριές με αρωματικό ρύζι,ελιές, λιαστές ντομάτες και πέστο με φυστίκι Αιγίνης

Guest chef στο Queen.gr αυτή την εβδομάδα, ο Ανδρέας Λαγός μοιράζεται μαζί μας νόστιμες, νηστίσιμες συνταγές.


Υλικά (για 6 άτομα)

Για τις πιπεριές

1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
100γρ. ρύζι μπασμάτι
100γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
50γρ. μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
50γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
50γρ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι πιπέρι
2κ.σ ελαιόλαδο

Για το πέστο

1κ.σ θυμάρι, ψιλοκομμένο
1κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
50γρ. φιστίκι Αιγίνης, χοντροκομμένο
100γρ. ελαιόλαδο


Εφαρμογή

Για τις πιπεριές
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος, βγάζουμε τα σπόρια και τις κρατάμε στην άκρη.
Μαγειρεύουμε το ρύζι σε βραστό αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, το κρυώνουμε και το στραγγίζουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις πιπεριές, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Για το πέστο
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά, περιχύνουμε τις πιπεριές και σερβίρουμε.


Who is Who
Ανήσυχος chef, ο Ανδρέας Λαγός πιστεύει πως υλικά αγνά, ποιοτικά και προσιτά μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι μοναδικό, δίνοντας την αληθινή διάσταση στην έννοια "gourmet". Εκτός από την παρουσία του σε γνωστά περιοδικά μαγειρικής και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, δημιούργησε ένα διαφορετικό "εστιατόριο" και ένα ιδιαίτερο "περιβάλλον σεμιναρίων" ονόματι NOMAD, που περιπλανιούνται και παραβρίσκονται σε διάφορα σπίτια: ο Ανδρέας και η ομάδα του, οι Co-NOMADs, προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους λάτρεις της γαστρονομίας, και δεν είναι παρά μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση στο private dining. «Με τον τρόπο αυτό ακολουθώ το πιάτο μου μέχρι το τραπέζι και επικοινωνώ με τους ανθρώπους που το απολαμβάνουν, ακούγοντας τις απόψεις και τα σχόλιά τους. Θεωρώ ότι το ωραιότερο κομπλιμέντο για έναν μάγειρα είναι να του λένε: «Το φαγητό σου μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια!» γράφει ο Ανδρέας στο site του, και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!

Μέχρι να επανέλθουμε με περισσότερα για την φιλοσοφία του Ανδρέα στην κουζίνα αλλά και πολύτιμα tips & tricks, μπορείτε να μπείτε στο site του και να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα κάνοντας κλικ εδώ www.andreaslagos.com.