Πατάτες ογκρατέν με πικάντικη γεύση σκόρδου

Πατάτες ογκρατέν με πικάντικη γεύση σκόρδου

Ένα πολύ απλό και άκρως γευστικό πιάτο που θα σας κάνει να αγκαλιάσετε και να αγαπήσετε τις έξτρα θερμίδες του. Τι και αν έχει παραπάνω από όσο σας επιτρέπει η δίαιτα σας; Η πλούσια γεύση του θα σας αποζημιώσει.

Υλικά

2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

100γρ. τυρί γραβιέρα τριμμένο

250γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Βάλτε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί.

2.Τοποθετήστε τις πατάτες, με το σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και περιχείστε με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά να πάνε τα υλικά παντού.

3.Βάλτε τις πατάτες στον φούρνο για 1 περίπου ώρα. Βγάζετε το ταψί και το πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να κάνει το τυρί κρούστα πάνω από τιε πατάτες.