Ένα πολύχρωμο φαγητό που φέρνει την άνοιξη

Ένα πολύχρωμο φαγητό που φέρνει την άνοιξη

Αρακάς, καρότα και voila, το πιάτο που θα σας φτιάξει τη διάθεση (και την όρεξη).

Μιας και η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και τα «κύματα κακοκαιρίας» δεν προβλέπεται να μας ξανάρθουν, βρήκαμε για εσάς το πιο ανοιξιάτικο, φρέσκο, χρωματιστό και υγιεινό φαγητό, με ασύγκριτη νοστιμιά και όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε.

Υλικά
700γρ. καρότα κομμένα σε λωρίδες
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γ. κύμινο
1/2κ.γ. τζίντζερ
1/2κ.γ. κόλιαντρο
1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
χυμό από 1 lime

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και βάλτε μέσα ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να ζεστάνει.
2. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, ρίξτε μέσα τα καρότα, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το κόλιαντρο, το τζίντζερ και λίγο αλάτι και ψήστε τα για 20 λεπτά.
3. Προσθέστε τον αρακά, ανακατέψτε και αφήστε τα να ψηθούν για άλλα 4 λεπτά.
4. Ανακατέψτε μέσα στο ταψί λίγο μαϊντανό και χυμό lime και σερβίρετε.